Genealogie van der Kruijk - van der Harst
De tijdreis van onze families.
Deze genealogie website poogt de voorouders en nakomelingen, maar ook zoveel mogelijk achtergrondinformatie in kaart te brengen van mijn grootouders: Cornelis Marinus van der Kruijk met Josina van der Houwen en Johannes Zier van der Harst met Johanna Helena Pronk. Aanvankelijk begonnen in 2003, na de geboorte van mijn zoon Thomas. Inmiddels zitten er nu 8279 personen in de database. Veel van het onderzoek spitst zich toe op de Harstenhoek (Harst z'n hoek) Bronnen uit de 12e eeuw lijken een ononderbroken aanwezigheid van de familie 'Van der Harst' te bevestigen. In de sectie (Levens)Verhalen vindt u ook de afstammingslijnen naar Karel de Grote. Cornelius Marinus van der Kruyk, (1961). Alphen aan den Rijn, 17-02-2024
Geschiedenis van onze voorouders.
De site is vrij toegankelijk. Inloggen op uw account geeft, in overleg, toegang tot media en veel meer. De voorouders van mijn vier grootouders zijn voorzien van de volgende kleurcodes: Cornelis Marinus van der Kruijk (blauw) Josina van der Houwen (geel) Johannes Zier van der Harst (rood) Johanna Helena Pronk (groen)
Karel de Grote, geb. bij Aix-la-Chapelle 2.4.748, gedoopt door Bonefacius aartsbisschop van Mainz; Karel en zijn broer Carloman volgen hun vader Pippijn samen op, waarbij Karel in hoofdzaak Neustrië, Bourgondië en de Provence, en Carloman inhoofdzaak Austrasië krijgen; beiden worden gezalfd op 9.10.768, Karel te Noyon en Carloman te Soissons; Na de dood van Carloman in 771 en onder het passeren van diens minderjarige zonen, wordt Karel de enige koning der Franken; hij wordt dan wederom gezalfd als zodanig te Corbeny; na een geslaagde veldtocht tegen zijn ex-schoonvader de koning der Longobarden, volgt in 774 zijn proclamatie tot koning der Longobarden; Karel was reeds met zijn vader Pippijn gezalfd tot koning, Saint-Denis 28.7.754, en tevens door paus Stephanus II verheven tot patricius Romanorum, maar deze titel voert hij pas na zijn overwinning op de Longobarden; door paus Leo III tot keizer gekroond, Rome 25.12.800; laat dan zijn patricius-titel vallen; zijn uiteindelijke titulatuur wordt: Karolus serenissimus augustus a Deo coronatus magnus et pacificus imperator Romanum gubernans imperium et per misericordiam Dei rex Francorum et Longobardorum; zijn (westers) keizerschap wordt in 812 door de Oostromeinse basileus Michael I Rhangabe erkend; overl. Aken 28.1.814, begr. ald. (Dom). Via al mijn grootouders is de afstamming naar Karel de Grote terug te vinden.
Het echtpaar kreeg 16 kinderen. Teuna Adriana (21) en Cornelia (17) kwamen bij een bombardement in de Spuistraat om het leven op 26-2-1945. Op 2-4-1953 kwam Jan (13) om het leven na een val van de schuur. Van de overgebleven 13 kinderen kregen er 8 nageslacht. Sophia Martina, Josina en Jacobus bleven ongehuwd thuis wonen. Neeltje bleef kinderloos met Pieter Geluk. Gerardus was ernstig beperkt. Het aantal kleinkinderen is, voor zover mij bekend, 32. Het aantal achterkleinkinderen, voor zover mij bekend, is 12. Het aantal achterachterkleinkinderen, voor zover mij bekend, is momenteel 13. Komt op een totaal van 73 nazaten. Ik ben zeer benieuwd wie ik gemist heb, het zullen er best veel zijn.
Ik doe er alles aan om het onderzoek te documenteren. Als u iets heeft dat u zou willen toevoegen, neem dan contact met mij op.